Nieuwsgierig hoe zo’n shoot tot stand komt? Allereerst is onze stylist & vormgeefster Fransje Calf aan de slag gegaan met de uitwerking van een concept voor de verschillende pakketten. Hierbij is er gelet op een zo breed mogelijk scala aan mogelijkheden (o.a. sfeer, decor, model, visagie, licht) en een goede balans in stijl (van commercieel tot aan modern chique). Onderstaand licht ik twee pakketten (Package 1 en Package 2) in het kort toe.

Package 1.

Ter voorbereiding hebben we verschillende winkels benaderd om kleding te lenen voor de shoots. Waaronder kledingwinkel Nobody Has To Know (NHTK) op de Ceintuurbaan en Keizersgracht in Amsterdam. Het bijzondere van het eigen label Nobody Has To Know zit absoluut in de naam van het merk. Er wordt namelijk geen onderscheid gemaakt tussen geslacht en figuur. Maatlabels zijn niet zichtbaar in de kledingstukken en de collectie is zowel draagbaar door mannen als vrouwen.

BASIC 2 - SET 4 BASIC 2 - SET 3 BASIC 2 - SET 2 BASIC 2 - SET 1
Kledingsets van winkel NHTK voor de Package 1.

NHTK presenteert een collectie met veel klassieke essentials en aandacht voor detail, kwaliteit en materiaal. Kleding die helemaal past in het plaatje dat wij voor ogen hadden bij de shoot voor Package 1. De kernwoorden sophisticatedbasic en pure typeren deze look.

Voor de fotografie hebben we gekozen voor een blond model, het type ‘Girl Next Door’. De houdingen voor de shoot zijn casual, ontspannen, natuurlijk en staand. Het model werpt een nonchalante blik uit de camera.

Qua haarstyling zijn we uitgegaan van een beach look met een slag in het haar en de make-up is naturel met een bronzing highlight.

Package 2. 

Ook onze tegenover buren, conceptstore Maha Amsterdam, hebben ons verschillende kledingsets uitgeleend voor de shoot van Package 2. De uitstraling voor de look van Package 2. is speels, jong en sportief, de streetwear collectie van Maha leent zich hier perfect voor. Ze verkopen onder andere merken als Daily Paper, Stussy en Tommy Hilfiger.

Schermafbeelding 2016-04-01 om 13.48.53 Schermafbeelding 2016-04-01 om 13.49.02 Schermafbeelding 2016-04-01 om 13.49.09

Conceptuitwerking voor een speelse, jonge en sportieve look

Qua modeltype zijn we uitgegaan van een blank model met een stoere uitstraling en lange haren. De twee strakke opvlechten en de aanzet van lippen en ogen maken deze look helemaal af.

De knalrode achterwand voor deze shoot zorgt ervoor dat deze sportieve streetwear look er nog meer uitspringt. Ook het zwarte krukje geeft een extra speelse twist.

Geïnspireerd geraakt om ook jullie collectie te laten fotograferen door ons? Bekijk hier meer informatie over de verschillende mogelijkheden van de Packages >>