Altijd al willen weten wat er allemaal komt kijken bij het maken van een campagne video? Lees er alles over in deze blog.

Voorbereiding

Het ‘ontwerpen’ van een campagne video gebeurt niet op de set zelf, hier gaat een hele hoop denk- en puzzelwerk aan vooraf. Het begint bij het maken van een concept. Dit concept vloeit voort uit de betreffende collectie, doelgroep, trends in kleuren en vormen, houdingen, geluid etc.

Wanneer het concept staat is het zaak om een visueel verhaallijn te schrijven en tekenen, dit heet een ‘storyboard’. In een storyboard schrijf je zo exact mogelijk wat er in ieder shot gebeurt, dit is voor de cameraman erg belangrijk. Denk hierbij aan: decor, compositie, modellen, styling, beweging, uitsnede, lengte van de shots en eventuele effecten. Om een zo sterk mogelijk eindresultaat neer te zetten moeten de genoemde elementen mooi in balans zijn.

“Ik houd er van om niet in de eerste seconden al teveel weg te geven, maar juist op te bouwen vanuit wat abstractere en onherkenbare shots naar een uiteindelijke climax: het totale product”

– Fransje Calf (Concept Designer & Stylist)

Opname video

thumb_IMG_1130_1024

Styliste Fransje Calf instrueert de modellen tijdens de video opnames

Tijdens de opname van de video is het belangrijk dat de cameraman en de styliste het storyboard goed opvolgen, maar daarnaast is ook ruimte te houden voor improvisatieshots. Aangezien gedurende het filmen er altijd nieuwe ideeën ontstaan, kunnen deze opnames nog wel eens de mooiste worden!

Bij de opnames van onze campagne video lag de aandacht voornamelijk op strakke bewegingen. Alles moest zoveel mogelijk gelijk gaan.

 

Finishing touch

Wanneer alle shots zijn opgenomen is het van belang om de beste eruit te kiezen. Deze shots worden op een andere dag dan de opnames geëdit. Nadat de editor een eerste opzet maakt gebaseerd op de shotlist, gaat Fransje aan de slag met de editor om de specifieke elementen nog hier en daar aan te passen.

“Ik vind het heerlijk om mee te kijken op de schermen van de editor, de video krijgt dan eindelijk echt een zichtbare vorm zoals je het al die tijd al in je hoofd had”

– Fransje Calf (Concept Designer & Stylist)

Resultaat

Bekijk hier het resultaat van onze campagne video: