Stel, je zit op de bank de serie Gossip Girl te kijken en wilt weten waar Blake Lively nu weer die fantastisch mooie jurk vandaan getoverd heeft. Waar te beginnen met zoeken?
Voortaan helpt LookLive je op weg!

De Nederlandse start-up LookLive laat je binnen één knop op de afstandsbediening zien van welk merk deze jurk is. Voor degene waarvoor een Michael Kors jurk onbetaalbaar is, biedt LookLive ook de mogelijkheid om een ‘replica’ voor een schappelijke prijs te kopen.

Hoe werkt het?

De website werkt via een special artificial intelligence technologie. Het programma identificeert de kleding uit foto’s en video’s en koppelt deze informatie aan een
e-commerce module, waardoor televisiekijkers de producten meteen kunnen aankopen.

LookLive heeft grootse plannen voor de toekomst. Naast kleding, willen ze ook andere producten zoals meubels, muziek en auto’s opnemen binnen hun systeem. Bovendien is het een Nederlandse start-up, dus wie weet loop je binnenkort wel in hét befaamde leren jasje van personage Carmen van Walraven uit Penoza.

Een soortgelijk online platform is Spot & Shop, het grote verschil met LookLive is dat je hier hulp krijgt van een ware fashion community bij het vinden van dat ene jurkje.